Skip to content

Over ons / contact

Het International Institute for Artist Accreditation heeft als doel kunstenaars, opdrachtgevers en kunstkopers een onderscheidende en betrouwbare certificering van beeldend kunstenaars te bieden. 

De certificering biedt ook een snelle herkenning van onderscheid onder andere voor besturen van kunstenaarsverenigingen, organisatoren van kunstbeurzen en samenstellers van kunstboeken.

Het International Institute for Artist Accreditation biedt drie certificeringen: twee na generieke toetsingen en een na een specifieke toetsing. Het betreft respectievelijk Certified Artist, International Certified Artist en Certified Tutor of Art (gecertificeerd kunstdocent).

Het International Institute for Artist Accreditation is verantwoordelijk voor de uitgifte van certificaten met de eisen waaraan de betreffende kunstenaars voldoen en voor voortdurende actualisering van het register waarin alle gecertificeerde kunstenaars worden vastgelegd.

Het International Institute for Artist Accreditation is neutraal en onbevooroordeeld en heeft geen banden met andere organisaties waardoor de objectiviteit van de toetsingen kan worden beïnvloed.

Het International Institute for Artist Accreditation maakt deel uit van de First Art Group, een handelsnaam van de Kunst Collega’s geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 67343058. Op alle diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.